лапароскопія пахової грижі

Лапароскопія пахової грижі в Києві – це сучасний спосіб втручання, при якому всі необхідні маніпуляції робляться крізь проколи на шкірі малого розміру. Найважливіший інструмент для операції – лапароскоп. Це трубка, яка має збільшувальне скло і приєднана до відеокамери. Грижове випинання видаляється мікроінструментами. Операція проводиться під загальним знеболенням.

Загальне знеболювання
Час операції – 80 хвилин
Відновлення в стаціонарі – 1 доба

Переваги

Olympus VISERA 4K UHD

Операція грижі із застосуванням лапароскопії в Києві має такі переваги:

  1. Невеликий розмір проколів, завдяки чому рани швидше загоюються і не залишають величезних рубців.
  2. Невелике травмування тканин при видаленні грижі.
  3. Мінімальний ризик утворення спайок.
  4. Невеликий термін перебування пацієнта в стаціонарі.
  5. Мінімум больових відчуттів.
  6. Доступна ціна.
  7. Швидка реабілітація. Функція травлення після видалення грижі відновлюється в найкоротші терміни.

Через кілька годин після лапароскопічного видалення грижі людина може вставати з ліжка і приймати в малих кількостях їжу, пити воду. За умови відсутності післяопераційних ускладнень пацієнт виписується через кілька днів.

Методика лапароскопії грижі в Києві має особливу перевагу при двосторонній грижі. Лікар видаляє дві грижі без зміни точок входження в черевну порожнину. А ось при традиційній техніці лікаря доводилося робити два великих розрізу по дві сторони живота. Це загрожує рецидивами грижі через ослаблення черевної порожнини.

Покази і протипокази

Показаннями до застосування лапароскопічного методу видалення грижі є наступні:

  • Випинання грижі діаметром до 20 см.
  • Відсутність захворювань внутрішніх органів.
  • Бажання хворого уникнути шрамів.
  • Дитячий вік.
  • Необхідність проведення втручання в невеликі терміни.
  • Проведення операції пацієнтам, чия робота пов’язана з великими фізичними навантаженнями.
  • Проведення оперативного втручання спортсменам.
  • Велика вага тіла пацієнта.

Рішення про застосування того чи іншого способу видалення грижі в Києві приймається лікарями на консиліумі після визначення діагнозу.

Лапароскопія заборонена в таких випадках:

  • Обмеження грижі і інші серйозні ускладнення.
  • Вагітність.
  • Заборона загального знеболювання.
  • Інфікування органів абдомінальної порожнини.
  • Ожиріння.
  • Підвищений тиск крові.
  • Ниркова або печінкова недостатність.
  • Запалення очеревини.
  • Флегмона.
  • Діаметр випинання понад 20 см.
  • Рецидив грижі.

Техніка операції

В день видалення пахової грижі лапароскопией хворому заборонено їсти і пити. Призначається медикаментозна терапія, яка спрямована на зниження ймовірності ускладнень і інфікування рани. Тривалість операції по лапароскопічної методикою в Києві – не більше години.

лапароскопия паховой грыжи

Для видалення грижі хірург виконує проколи, крізь які вводиться трубка – троакар. Для видалення пахової грижі застосовується три троакара. Перший троакар вводиться в зону біля пупка. В цей прокол пропускається обладнання. Цим же троакаром в черевну порожнину вводиться діоксид вуглецю. Наступні 2 проколу виконуються зліва і справа на рівні пупка. Через них вводяться маніпулятори. За допомогою мікроінструментів фіксується імплантант в зоні, де розташований грижовий отвір.

Діоксид вуглецю нагнітається в черевну порожнину перед початком лапароскопії. Він забезпечує вільне проведення маніпуляції.

Виділивши випнуті частини, хірург повертає їх в природне місце розташування. Грижові ворота зашиваються. Головні труднощі проведеного втручання – виділення судин, розташованих в місці проколу. Їх акуратно виводять в сторони.

У деяких випадках при видаленні пахової грижі лапароскопией в Києві застосовується гіпоалергенна сітка, яка накладається з середини на пошкоджену ділянку і закріплюється різними способами. Цей метод є більш результативним. Під час фізичного навантаження або з інших причин підвищений внутрішньочеревний тиск поширюється не на навколишні тканини, а на імплантат. Застосування сітчастого матеріалу дозволяє скоротити перебування хворого в лікарні до одного дня.

Відновлення після операції

Хворий вже на другий день після операції на грижі в Києві може покинути стаціонар. У післяопераційний період не потрібно цілодобового спостереження за пацієнтом.

Зазвичай протягом першого дня пацієнт відчуває болі. На другий день вони затихають.

Незабаром після оперативного втручання ви можете повернутися на роботу, водити машину і інше. Однак і заборонено піднімати тяжкості протягом декількох місяців після втручання.

Максимальна вага, яку дозволено піднімати пацієнтові – 6 кг. Під час відновлення після лапароскопії пахової грижі людині важливо правильно харчуватися. Їжа повинна бути легко засвоювання і поживною. Показані нескладні фізичні вправи для зміцнення м’язової тканини пахової області.

Вартість

Якщо пацієнту належить робити видалення грижі лапароскопией, ціна втручання відрізняється в залежності від складності та застосовуваного методу операції. Ціни на операцію можуть варіювати від 8 до 25 тис. Грн. Ціна формується індивідуально.

Питання і відповіді

Що таке лапароскопія?

Лапароскопія – це інноваційний спосіб втручання, при якому операція проводиться крізь проколи малого діаметра в черевній стінці. Їх розміри невеликі і не перевищують півтора сантиметрів в діаметрі.

Сучасні лапароскопи оснащені цифровою апаратурою і забезпечує високоякісне зображення. Також вони оснащені кабелем з холодним джерелом світла. Спектр хірургічних операцій за прийнятними цінами, що проводяться за допомогою лапароскопа, досить широкий.

Яка операція більш ефективна при наявності пахової грижі?

При паховій грижі відкрита традиційна операція і лапароскопія однакові за своєю ефективністю. Головна перевага лапароскопічної операції – мінімальне перебування в умовах клініки і активне відновлення організму – протягом 7, максимум 10 днів.

Через скільки можна займатися фізичними вправами після лапароскопічної операції?

Помірні фізичні навантаження дозволяються вже через 2 тижні після лапароскопічного видалення пахової грижі. А через місяць після оперативного втручання дозволяється такі ж навантаження, як і до операції.
Лікарі рекомендують нарощувати фізичні навантаження поступово. Це дозволить не допустити розвиток рецидивів.

Яке знеболення використовують при лапароскопічній герніопластиці?

Все лапароскопічні оперативні втручання проводяться під загальною анестезією. Вона дозволяє зробити операцію безпечною і створює кращі умови для роботи хірурга.
Для лапароскопічної операції застосовується ендотрахеальний наркоз. Його використання обумовлене деякими особливостями хірургічної операції. Через тиск газу в абдомінальній області порушується робота легенів, тому лікарі повинні контролювати дихання хворого. З цією метою в трахею встановлюється трубка, яка дозволяє легко дихати.
Місцеве знеболювання при лапароскопическом видаленні пахової грижі не призначається, так як тривалість операції не дозволяє це зробити. Втім, при протипоказання до загального знеболювання застосовується спінальної-епідуральна анестезія.
Лікар обирає такий спосіб знеболення, який був би найбільш безпечним і відповідав увазі втручання.

Де в Києві можна зробити лапароскопічну герніопластику?

Видалити пахову грижу в Києві за прийнятними цінами можна в державних і приватних клініках.

Запис на консультацію

Записатися на безкоштовний прийом до лікаря-фахівця можна за номером ☎ 0800-215-486

При наявності симптомів грижі і необхідності проведення герніопластики запрошуємо в нашу клініку.

Переваги центру лікування гриж живота в Києві:

  • у нас працює висококваліфікований персонал;
  • пацієнту надається окрема, комфортна палата по невеликій вартості;
  • для кожного пацієнта застосовується індивідуальний підхід;
  • операція проводиться із застосуванням сучасного обладнання та технологій;
  • наш медичний персонал робить все для створення спокійної і довірчої атмосфери в клініці;
  • визначення ціни проводиться з урахуванням стану кожної пацієнта;
  • якість обслуговування – на найвищому рівні при помірних цінах.

Центр лікування гриж живота в Києві пропонує знижки для пенсіонерів та інвалідів. Завдяки індивідуальному підходу в цінах кожен пацієнт може розраховувати на першокласне обслуговування.

    Очная консультация с врачом бесплатная, любые вопросы и запись на прием при помощи данной формы - 24/7




    ViberWhatsAppTelegramПозвонить




    За допомогою лапароскопічного методу за помірними цінами видалення гриж більше не є проблемою. Фахівці центру лікування гриж живота в Києві допоможуть позбутися від захворювання. При появі перших симптомів захворювання звертайтеся в нашу клініку.

    Лапароскопія пахової грижі відгуки

    Написать отзыв

    5/5 (6 Reviews)